Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενδιαιτημάτων Ζώων

Ίδρυση & Λειτουργία

Η ίδρυση του συλλόγου μας έλαβε χώρα το έτος 2016 μετά από Πανελληνία συνεννόηση, οργάνωση & συσπείρωση όλων των ιδιοκτητών αδειοδοτημένων ενδιαιτημάτων ζώων ως η πλέον ενδεδειγμένη και αναγκαία απόρροια μιας ανεξέλεγκτης, παράνομης και κερδοσκοπικού χαρακτήρα παρατηρούμενης δημιουργίας & λειτουργίας ολοένα και περισσότερων νέων επιχειρήσεων που θέλουν και φέρουν τον τίτλο “Ξενοδοχείων Ζώων” παρέχοντας υπηρεσίες φιλοξενίας, τις οποίες και διαφημίζουν ανέξοδα, μην όμως πληρώντας τις ανάλογες εκ του νόμου “Προϋποθέσεις Ιδρύσεως & Λειτουργίας Ενδιαιτημάτων Ζώων” και ασφαλώς μην έχοντας την ανάλογη “Άδεια Ιδρύσεως & Λειτουργίας” χορηγούμενη από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Σκοπός & Στόχοι

Ως εκ τούτου, κυριότερος στόχος, μεταξύ των άλλων, είναι:

  • Η διαφύλαξη, μελέτη, διεκδίκηση και προάσπιση των κοινών οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών και ιδιαιτέρως σε σχέση με τη παράνομη λειτουργία & διαφήμιση μη αδειοδοτημένων ενδιαιτημάτων ζώων, τα οποία λειτουργώντας χωρίς την αντίστοιχη νόμιμη άδεια. χορηγούμενη από τη Κτηνιατρική Υπηρεσία κατόπιν διενέργειας ελέγχου όπου διαπιστώνεται ότι το ενδιαίτημα πληρεί τους “Όρους & Προϋποθέσεις Ιδρύσεως & Λειτουργίας” σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία, θέτουν σε κίνδυνο τα φιλοξενούμενα ζώα ενώ ζημιώνουν παντοιοτρόπως όλο τον κλάδο, τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.
  • Η ενημέρωση των ιδιοκτητών ζώων για το παρατηρούμενο αυτό φαινόμενο, των παρανόμως – άνευ αδείας & αντίστοιχων προδιαγραφών λειτουργούντων ενδιαιτημάτων φιλοξενίας ζώων – τη περαιτέρω, πέραν της νομιμότητος,  πληροφόρηση του ευρύ κοινού για τη σημαντικότητα κατοχής αδείας λειτουργίας, τι διασφαλίζει η κατοχή της και αντιθέτως τι κινδύνους επισύρει η μη κατοχή της.
  • Η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του συλλόγου, προάγοντας με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο την καλύτερη δυνατή υποστήριξη μεταξύ των μελών προς επίλυσης / αντιμετώπισης προβλημάτων που ανακύπτουν από την ενασχόληση, φροντίδα και φιλοξενία των ζώων.
Read details


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Σκύλων (ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ) είναι το επαγγελματικό σωματείο του οποίου τα μέλη ασκούν επαγγελματικά το επάγγελμα του Εκπαιδευτή των σκύλων. Ο σκύλος από τον μέχρι τώρα ισχύοντα νόμο ορίζεται ως “Ζώο συντροφιάς” και ξεκαθαρίζει ότι ζώα συντροφιάς είναι σκύλοι που χρησιμοποιούνται για κυνήγι, για φύλαξη χώρων, για την προστασία ατόμων με ειδικές ανάγκες και οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης.

Read details


Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.) ιδρύθηκε το 2007, μετά την απόφαση καταξιωμένων φιλοζωικών σωματείων απ όλη την Ελλάδα να ενωθούν σε έναν ισχυρό δευτεροβάθμιο φορέα ικανό να συνομιλεί με την Πολιτεία στα θέματα της προστασίας των ζώων συντροφιάς.

Μέσα από την δράση της και την ιστοσελιδα της, ενημερώνει τους κατόχους ζώων για τις υποχρεώσεις τους προς τα κατοικίδιά τους και προς τους συμπολίτες τους. Παράλληλα, βοηθάει με πρακτικές οδηγίες όσους έρχονται αντιμέτωποι με περιστατικά κακοποίησης ζώου, να αναλάβουν νομική δράση, έτσι ώστε να δημιουγούνται συνεχως νέες αυτόνομες φιλοζωίκες δυνάμεις.

Read details


Η Animal Action – Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα αποτελεί μια Πανελλαδική Φιλοζωϊκή Οργάνωση -μη κερδοσκοπική- που λειτουργεί από το 1959 με κύριο στόχο την συνεχιζόμενη βελτίωση της ζωής όλων των ζώων στην Ελλάδα.

Είτε πρόκειται για αδέσποτα σκυλιά ή γατιά, σκληρά εργαζόμενα ιπποειδή, παραγωγικά ζώα ακόμα και κατοικίδια οι δράσεις της οργάνωσης βελτιώνουν την ζώη των ζώων στην πράξη!

Read details

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.) με τη σύγχρονή του μορφή, με καθεστώς ιδιωτικού δικαίου, ιδρύθηκε το 1971 από μια ομάδα κτηνίατρων, οι οποίοι με επικεφαλής τον πρώτο πρόεδρο Ιωάννη Σωτηρόπουλο, έθεσαν τις βάσεις, ώστε σήμερα να αποτελεί τον ενιαίο συνδικαλιστικό φορέα των ελεύθερων επαγγελματιών και μισθωτών κτηνιάτρων και το μοναδικό συλλογικό όργανο που μπορεί να κατοχυρώσει τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας τους.

Read details

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο από το 1997. Σύμφωνα με το καταστατικό της δραστηριοποιείται στον τομέα της περισυλλογής, διάσωσης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ηλιούπολης και όχι μόνον.

Κάθε χρόνο περιθάλπει, σιτίζει, εμβολιάζει, στειρώνει και προωθεί για υιοθεσία περίπου 200 αδέσποτα ζώα (κυρίως σκύλους και γάτες), τα οποία και προωθεί, κυρίως μέσω του Τύπου για υιοθεσία.

Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό και βασίζει τη λειτουργία του στις εισφορές των μελών του και στις εισφορές τρίτων.

Read details


Ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος, είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικό, αναγνωρισμένο το 1984 (3949/84 & 1263/03, Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών & 13/2014 Ειρηνοδικείο Μαραθώνα), μέλος της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (F.C.I.) & του Ευρωπαϊκού της Τομέα. Είναι ο μόνος εκπρόσωπός τους στη χώρα μας, αρμόδιος για την Διατήρηση & Ανάπτυξη των Καθαρόαιμων Φυλών Σκύλων, καθώς & για την Καταγραφή & Σύνταξη Μητρώου αυτών στην Ελλάδα. Αριθμεί πάνω από 130.000 σκύλους από το 1984 μέχρι σήμερα. Είναι ο μόνος αρμόδιος για την έκδοση των Γενεαλογικών Χαρτών, οι οποίοι έχουν Διεθνή αναγνώριση.

Read details


Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είναι περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση με αντικείμενο την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους στην Ελλάδα, θεωρώντας τα ως βασικά στοιχεία της ελληνικής φύσης. Από το 1982 εργάζεται ώστε να διασφαλίσει ένα βιώσιμο περιβάλλον τόσο για τα πουλιά, όσο και για τον άνθρωπο.

Από την ίδρυση της έχει συνεχή και επιτυχημένη δραστηριότητα για την αποτελεσματική προστασία απειλούμενων ειδών και των βιοτόπων τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Read details