ΚοινωνικοποίησηΑπό τη στιγμή που θα γεννηθούν τα κουτάβια η μητέρα τους φροντίζει να συμμορφωθούν με τους βασικούς κανόνες επιβίωσης της αγέλης, δηλαδή του περιβάλλοντος στο οποίο θα ζήσουν.

Βασική ΥπακοήΤα μαθαίνει να περιμένουν για την τροφή τους, ενώ τα ελέγχει όταν παίζουν και δεν τα αφήνει να απομακρυνθούν.

Ο σκύλος ως ζώο αγέλης, θα προσπαθήσει άμεσα να πάρει την θέση του στην ιεραρχία της οικογένειας (αγέλης). Οι κανόνες που θα του επιβάλουμε θα πρέπει να προσδιορίζουν τι επιτρέπεται να κάνει και τι όχι, με αποτέλεσμα την αρμονική συμβίωση στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

Αν λοιπόν ένας σκύλος αποτελεί μέρος της ζωής μας, εμείς οφείλουμε να του ορίσουμε τόσο τους περιορισμούς όσο και τα όρια. Με την προεκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση, τη βασική υπακοή και όπου χρειαστεί τη διόρθωση συγκεκριμένων προβλημάτων, διαμορφώνουμε τη συμπεριφορά του σκύλου μας και τον βοηθάμε να κατανοήσει τη θέση του μέσα στην οικογένεια. Έτσι, με ήρεμο και αλλά κυρίως μεθοδευμένο τρόπο, δημιουργούμε μια σχέση υπακοής, σεβασμού και αγάπης.

Στις ενότητες που ακολουθούν μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τη σημασία της κάθε μίας από αυτές, καθώς επίσης να δείτε φωτογραφίες και videos από τη διαδικασία της εκπαίδευσης.